Pécs

Pécs is de vijfde stad van Hongarije. Het is een universiteitsstad met een Domkerk waar verschillende pausen in het verleden een bezoek brachten. Bij de Dom worden opgravingen gedaan uit de Romeinse tijd. Deze opgravingen zijn te bezichtigen.
De stad heeft een prachtig oud centrum, dat elk jaar leuker wordt, want veel gebouwen en pleinen worden opgeknapt. Midden in het centrum staat de kerk van St Augustinus, voorheen een moskee. Dat is aan de bouw ook wel te zien.
In het centrum zijn veel nostalgische winkeltjes. Het is een genoegen daar op je gemak rond te kuieren of een rondrit te maken met het treintje. Pécs is een levendige universiteitsstad met prachtige monumenten, gezellige markten en zeer veel historische panden. Terrasjes zijn volop te vinden in het centrum.
Aan de rand van de stad zijn de moderne warenhuizen zoals de Tesco (reuzensuper), Metro (Makro), Kika (meubelen) en de Praktiker (doehetzelf). De Arkad is een geweldig mooi en modern overdekt winkelcentrum met een groot parkeerdek.
Interessant is ook de vlooienmarkt op zondagmorgen. Een aanrader! Dat is een rommelmarkt waar je werkelijk alles kunt kopen, nieuw en gebruikt, alle soorten goederen, maar ook auto’s en dieren. Het is te vergelijken met de vogeltjesmarkt van Antwerpen.
Voor de kinderen is er in Pécs een pretpark en een dierentuin.